Dostupni linkovi

Nikolić: Srpske stranke u CG da same odlučuju o svojoj politiciPredsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas da srpske stranke u Crnoj Gori treba same da odlučuju o svojoj politici i da ne želi da se meša u njihovu odluku s kim će ulaziti u koalicije i na koji način će najbolje zastupati interese srpskog naroda, saopštila je predsednikova pres služba.

Kako je saopšteno posle sastanka sa predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem, Nikolić je izrazio nadu da će srpske stranke pobedom na izborima i preuzimanjem odgovornosti omogućiti bolji život i ostvarivanje svih prava Srba u Crnoj Gori.

"Podršku koju tražite, dobićete, bilo da se radi o institucionalnoj ili o definisanju strateških ciljeva oko kojih Srbi treba da se okupe", istakao je Nikolić.

Mandić je zahvalio Nikoliću za podršku i rekao da će njegova stranka pripremiti platformu koja će definisati najvažnije ciljeve Srba u Crnoj Gori, oko koje bi trebalo postići najširi mogući konsenzus političkih predstavnika Srba.

Istovremeno će biti veoma važna podrška Srbije na ostvarivanju tih ciljeva, naglasio je Mandić.
XS
SM
MD
LG