Dostupni linkovi

Rusija ne želi pomoć SAD-a u obezbeđivanju ZOI


Pentagon je ponovo ponudio pomoć Rusiji u obezbeđivanju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, ali Moskva nije zainteresovana za taj predlog, saopštilo je danas američko ministarstvo odbrane.

Američki ministar odbrane Čak Hejgel hteo je da se uveri da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu primio k znanju ozbiljnost predloga SAD o pomoći u obezbeđvanju Igara, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

On je dodao da je tokom telefonskog razgovora sa svojim američkim kolegom, Šojgu rekao da je Rusija "spremna" da se suoči sa izazovomobezbeđivanja Zimskih olimpijskih igara, koje u Sočiju treba da se održe od 7. do 23. februara.

Dvojica zvaničnika su se dogovorili da će tokom Igara vojske dve zemlje biti u kontaktu.

Bela kuća je ove nedelje izrazila zabrinutost zbog povećanog rizika od terorističkih napada tokom Igara, između ostalog i na američke zvaničnike.

Islamistička grupa sa Severnog Kavkaza je u ponedeljak objavila video snimak u kojem preti da će izvršiti napade tokom Zimskih olimpijskih igara. Ta grupa preuzela je odgovornost za napade u Volgogradu u kojima su u decembru ubijene 34 osobe.
XS
SM
MD
LG