Dostupni linkovi

Dačić predlaže Nikoliću raspisivanje izbora 16. marta


Premijer Srbije i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da se na vanredne parlamentarne izbore ide da bi se dobio novi legitimitet, a da od SNS očekuje obrazloženje koje će onda vlada uputiti predsedniku Srbije i zatražiti raspuštanje parlamenta.

"Skupština se ne raspušta zato što je vlada loše radila, već da bi se dobio novi legitimitet. Očekujem da SNS da predlog tog obrazloženja o kojem ćemo razgovarati u narednim danima", rekao je Dačić novinarima po završetku dvočasovne sednice Predsedništva SPS.

Dačić je rekao da poštuje odluku naprednjaka da su izbori najbolje rešenje za dobijanje novog političkog legitimiteta koji će Srbiju voditi napred i smanjiti tenzije u društvu.

On je objasnio da će vlada predložiti predsedniku Nikoliću da se raspušti skupština i da se za 16. mart raspišu vanredni parlamentarni izbori, da nakon toga nastavlja da radi u tehničkom mandatu i poručio stranim partnerima da će Srbija biti politički i ekonomski stabilna i u narednom periodu.

Odluka o izborima ne treba da baci senku na rezultate vlade, naglasio je Dačić dodajući da je to legitimna odluka, te da za SPS "nema boljeg trenutka da se izađe na birališta".
XS
SM
MD
LG