Dostupni linkovi

Novi trag u slučaj nestanka Madeleine McCann


Britanska policija koja istražuje nestanak djevojčice Madeleine McCann u Portugalu 2007. godine želi ispitati tri muškarca za koje vjeruje da su u doba njenog nestanka provaljivali u kuće, izvijestio je britanski list Daily Mirror.

Madeleine je u dobi od tri godine nestala iz svoje sobe u ljetovalištu Praia da Luz u Algarveu u svibnju 2007. dok su njezini roditelji večerali s prijateljima u obližnjem restaurantu nakon čega je uslijedila globalna potraga koju su pratili mediji svijeta. Policija je od tada došla do podataka o komunikaciji mobilnim telefonima koji su pokazali da su trojica osumnjičenih međusobno obavili brojne telefonske razgovore u satima nakon što je trogodišnja djevojčica nestala, piše list.

Britansko tužiteljstvo poslalo je međunarodni zahtjev portugalskoj policiji u kojem traži dopuštenje da uhiti trojicu osumnjičenih, napisao je list.

Portugalska policija je njezine roditelje formalno proglasila osumnjičenicima četiri mjeseca nakon njezina nestanka, no 2008. su oslobođeni sumnji, a portugalski tužitelj je poslije odbacio slučaj navodeći kao razlog nedostatak dokaza.

Londonska policija je 2011. pokrenula preispitivanje slučaja i počela vlastitu istragu u srpnju prošle godine. Britanski mediji javili su da sada istraga kao najvjerojatniju hipotezu njezina nestanka uzima mogućnost provale u apartman za odmor koja nije pošla kako su provalnici planirali.
XS
SM
MD
LG