Dostupni linkovi

Veljović će biti saslušan


Vrhovno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom skupa u kampu na Zlatici, koji je organizovao nekadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Izvještaj Unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) pokazao je da je određen broj osoba u izjavama naveo da se predavanje, u policijskom kampu na Zlatici, odnosilo na proces NATO integracija, ali da se u pojedinim izjavama govori da je Veljović govorio i o lokalnim izborima u Mojkovcu.

Tužilaštvo će, u okviru prikupljanja informacija o tom događaju, uzeti izjavu od Veljovića, svih aktera tog skupa, a u tužilaštvu očekuju da će do kraja mjeseca završiti sve planirane aktivnosti, prenosi Dan.

"Predmet je formiran, a svi učesnici tog skupa daće izjave u svojstvu građana, a pa će nadležni tužilac, kada se sve to obavi, donijeti odluku ima li elemenata za pokretanje krivičnog postupka. Tokom sprovođenja predmetnih radnji biće utvrđeno da li je bilo zloupotreba vezano za lokalne izbore u Mojkovcu“, potvrđeno je u tužilaštvu.
XS
SM
MD
LG