Dostupni linkovi

"Costa Book" nagrada za Kate Atkinson


Britanska književna nagrada Costa Book Award 2013. za najbolji roman pripala je književnici Kate Atkinson za njezin roman "Life After Life", historijsku sagu u kojoj autorica istražuje šta bi bilo kad bismo imali drugu priliku proživjeti svoj život.

U kategoriji najboljeg debitantskog romana pobjednikom je na posebnoj svečanosti u ponedjeljak navečer u Londonu proglašen 32-godišnji bivši medicinski tehničar na odjelu za mentalno zdravlje Nathan Filer.

Njegova knjiga "The Shock Of The Fall", dijelom inspirirana njegovim iskustvom rada s pacijentima, govori o pokušaju suočavanja jednog tinejdžera sa smrću starijeg brata i njegovu postupnu zapadanju u ludilo.

Nagrada za najbolju knjigu poezije po drugi je put pripala Michaelu Symmons Robertsu i to za njegovu šestu zbirku "Drysalter", a najboljom knjigom za djecu proglašena je "Goth Girl And The Ghost Of A Mouse" karikaturiste, pisca i ilustratora Chrisa Riddella.

Lucy Hughes-Hallett proglašena je dobitnicom u kategoriji najbolje biografije za "The Pike", knjigu o životu pjesnika Gabriela D'Annunzia za koju je dobila i nagradu Samuel Johnson za najbolje publicističko djelo.
XS
SM
MD
LG