Dostupni linkovi

Schumacher stabilno, ali i dalje kritično


Francuska policija istražit će eventualni snimak s kamere na kacigi koju je nosio Michael Schumacher tokom pada na skijanju, nakon kojeg se nalazi u komi.

Schumacherova porodica je policiji u Grenoblu predala kameru, a vlasti se nadaju da će nakon pregleda snimka, ukoliko on postoji, biti bačeno malo svjetla na ono što se sedmostrukom svjetskom prvaku desilo na skijanju.

Još nije poznato da li je kamera bila u funkciji u trenutku incidenta, prenosi Eurosport.

Policija je također obavila razgovor sa Schumacherovim sinom, s kojim je bivši šampion bio na skijanju kada je došlo do nesreće.

Schumacher je u petak napunio 45 godina, a u bolnici ga je posjetila supruga dok je hiljade njegovih obožavalaca stajalo ispred bolnice gdje je smješten.

Ljekari koji se brinu o njemu izjavili su da neće više davati zvanična saopćenja o Schumacherovom zdravstvenom stanju, ali je njegova menadžerica Sabine Kehm saopćila da je on stabilan, ali i dalje u kritičnom stanju.

Saopćenje menadžerice uslijedilo je kao odgovor na pitanje novinara da prokomentira riječi bivšeg vozača Formule 1 Philippea Sttreiffa, koji je u petak rekao da njegov i Schumacherov prijatelj dr. Gerard Saillant tvrdi da "Michael više nije u životnoj opasnosti".
XS
SM
MD
LG