Dostupni linkovi

Nezavisno društvo novinara Vojvodine traži odgovore od partija


Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je od političkih partija da odgovore na pitanja u vezi sa ustavno-pravnim položajem Vojvodine i ocenilo da građani Srbije nemaju dovoljno saznanja o tome kakvi su stavovi stranaka prema pitanju autonomije te pokrajine.

NDNV je u otvorenom pismu pozvao političke stranke da odgovore na ta pitanja, kako bi građanima bilo lakše da se odluče za koga će glasati na nekim budućim izborima i kako bi građanima bilo jasnije kakav je odnos stranaka prema Vojvodini, u svetlu evropskih integracija Srbije.

NDNV je na adrese 11 političkih stranaka uputio ukupno 12 istih pitanja, među kojima su i: da li je pitanje statusa Vojvodine rešeno Ustavom iz 2006. godine, zatim koje se konkretne funkcije autonomije ostvaruju postojećim ustavnim rešenjima, kao i koji su učinci Skupštine i Vlade Vojvodine mogući u postojećem ustavnom okviru.

NDNV je apelovao na stranke da odgovore dostave do 20. januara i najavio da će odgovore objaviti i dostaviti na adrese svih medija u Srbiji. Stranke kojima su upućena pitanja su: Srpska napredna stranka, Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije, Liberalno-demokratska partija, Liga socijaldemokarata Vojvodine, Ujedinjeni regioni Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Srpska radikalna stranka, Nova stranka, Vojvođanska partija.
XS
SM
MD
LG