Dostupni linkovi

Jemen: Ubijena tri vojnika



Najmanje tri vojnika su poginula u samoubilačkom napadu u kojem je u utorak u zoru gađano glavno sedište bezbednosti u Adenu, glavnom gradu južnog Jemena, potresenog sukobima.

Zvaničnik policije je izjavio da se bombaš samoubica, koji bi prema njegovim rečima mogao biti pripadnik Al-Kaide, razneo za volanom automobila na glavnom ulazu u zgradu, ubivši najmanje tri vojnika i povredivši nekoliko drugih.

Snage bezbednosti su presrele nekoliko minuta kasnije drugi automobil koji je ciljao drugi ulaz u sedište, prema drugom policijskom izvoru. Dva čoveka koja su bila u automobilu su uhapšena, izjavio je on.

Napad je izveden prema operativnom modelu Al-Kaide na Arapskom poluostrvu, koja je preuzela odgovornost za smrtonosni napad 5. decembra na ministarstvo odbrane u Sani u kome je poginulo 56 osoba, od kojih je nekoliko stranih lekara, a povređeno je više od 200 osoba.

Napad se dogodio dok južni Jemen, gde Al-Kaida ima jako uporište, potresaju antivladini sukobi, koji su se intenzivirali nakon što je prošlog petka poginulo 19 osoba kada je vojska bombardirala pogrebnu povorku.
XS
SM
MD
LG