Dostupni linkovi

Od Crne Gore niko nije tražio otvaranje vojnih baza na njenoj teritorijiCrnogorski ministar odbrane Milica Pejanović-Đurišić izjavila je da od Crne Gore niko nije tražio otvaranje vojnih baza na njenoj teritoriji. Đurišićeva je istakla da postoji precizna procedura kada je riječ o posjetama stranih brodova crnogorskim lukama i da se Crna Gora drži te procedure.

"Nije nikada bilo ni riječi o otvaranju stranih vojnih baza u Crnoj Gori. Nikada niko, pa ni NATO niti Rusija, nije tražio da ima svoje baze kod nas", rekla je Đurišićeva podgoričkim medijima. Ambasador Rusije u Podgorici Andrej Nesterenko rekao je ranije da je Rusija bila zainteresovana da razgovara sa čelnim ljudima crnogorske Vojske o mogućnosti da njeni ratni brodovi pristaju u luke Bar i Kotor.

Prije nekoliko dana crnogorksi mediji objavili su da su Rusi tražili da instaliraju vojnu bazu u Crnoj Gori. Nesterenko je rekao i da bi brodovi dolazili isključivo zbog "humanitarnih razloga", ali da u crnogorskom Ministarstvu odbrane nisu htjeli ni da čuju za to.
XS
SM
MD
LG