Dostupni linkovi

Vladina ofanziva na pobunjenike u AlepuSirijska ratna avijacija bombardovala je danas delove severnog grada Alepa, četvrtog dana ofanzive čiji je cilj potiskivanje pobunjenika iz tog grada, javili su aktivisti.

U prva tri dana napada poginulo je više od 165 ljudi, javila je nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kako navodi agencij AP intenzitet kampanje ukazuje na to da predsednik Bašar al Asad pokušava da uguši opoziciju u Alepu, najvećem sirijskom gradu i nekadašnjem komercijalnom centru, uoči međunarodne mirovne konferencije koja je planirana za kraj januara u Švajcarskoj.

Sirijska opoziciona grupa Sirijsko nacionalno veće juče je osudila međunarodnu zajednicu zato što nije zauzela ozbiljan stav da zaustavi krvoproliće u Alepu uoči mirovnih pregovora.

Sukob u zemlji koji je ušao u treću godinu se intenzivirao poslednjih nedelja dok obe strane manevrišu uoči mirovnih pregovora planiranih za idući mesec, i ignorišu pozive za prekid vatre, navodi AP.

Mirovna konferencija imeđu Asadove vlade i sirijske opozicije uz posredovanje SAD i Rusije treba da počne u januaru u švajcarskom gradu Montreu.
XS
SM
MD
LG