Dostupni linkovi

Predsedništvo BiH uputio predlog budžeta u parlamentPredsedništvo BiH dostavilo je danas Parlamentarnoj skupštini BiH Predlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2014. godinu.

Za Predlog su glasali predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Bakir Izetbegović, dok je protiv bio član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanovića.

Mediji nezvanično saznaju da u Predsedništvu nije menjan okvir budžeta koji je ranije usvojen u Savjetu ministara BiH, tako da je za institucije BiH planirano 950 miliona KM i oko 846 miliona KM za servisiranje spoljnog duga.

Parlamentarna skupština BiH trebalo je da budžet institucija BiH za iduću godinu usvoji do danas, jer je to rok MMF-a da bi Federacija BiH i Republika Srpska mogle dobiti 56,4 miliona KM od iduće tranše kredita.

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović nije glasao za Predlog budžeta, nakon što druga dva člana Predsedništva nisu prihvatila njegove predloge o smanjenju nekih stavki u budžetu.
XS
SM
MD
LG