Dostupni linkovi

SAD: u nevremenu stradalo 13 osobaTrinaest osoba je stradalo u SAD u nevremenu izazvanom obilnim sniježnim padavinama i ledenom kišom, javili su danas američki mediji.

Nevrijeme je tokom prošle sedmice pogodilo pet država u jugozapadnom dijelu SAD i vjerovatno će nastaviti da se kreće ka istoku.

Četiri osobe poginule su u saobraćajnim nesrećama u Oklahomi i još toliko u nezgodama u Teksasu. Stradala je i jedna djevojčica kada se u državi Novi Meksiko prevrnuo automobil u kojem se nalazila.

U Kaliforniji, prvoj državi koja je bila pogođena nevremenom, stradale su tri osobe, a u Arizoni jedan čovjek, čije je tijelo nađeno u petak.

Zbog nevremena se na više mjesta srušilo drveće i dalekovodi, a na televiziji su emitovani snimci na kojima se na putevima vidi debeli sloj leda.

Ako se ostvare prognoze i nevrijeme se proširi na istok SAD, to će za posljedicu imati probleme u saboraćaju što predstavlja dodatni problem, posebno s obzirom na predstojeći praznik Dan zahvalnosti tokom kojeg veliki broj Amerikanaca ide na put, prenose agencije.
XS
SM
MD
LG