Dostupni linkovi

Brisel razočaran odlukom KijevaEvropska unija izrazila je razočaranje zbog odluke Ukrajine da suspenduje aktivnosti u vezi sa zaključivanjem trgovinskog sporazuma sa Unijom, izjavila je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

"Ta odluka je razočaravajuća, ne samo za EU, već, smatramo, i za narod Ukrajine", navedeno je u saopštenju koje je sinoć izdala informativna služba visokog predstavnika EU.

Eštonova je istakla da je budućnost Ukrajine u jakim odnosima sa EU i da bi potpisivanje sporazuma "pružilo jedinstvenu šansu da se preokrene nedavni obeshrabrujući trend smanjenja stranih direktnih investicija" u ovoj zemlji.

Ukrajinska vlada odlučila je juče da suspenduje aktivnosti u vezi sa zaključivanjem trgovinskog sporazuma sa EU i najavila obnovu aktivnog dijaloga sa Rusijom i ostalim članicama Zajednice nezavisnih država.

Diplomatski izvori iz Brisela navode da bi ministri spoljnih poslova EU mogli održati vanredni sastanak na kome bi razgovarali o odluci Kijeva da suspenduje pripreme za potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa EU.
XS
SM
MD
LG