Dostupni linkovi

Antić: Marković mi nije pominjao dosijea


Predsednik Komisije za pomilovanja Oliver Antić izjavio je danas da mu bivši šef Državne bezbednosti Radomir Marković nije spominjao 15 dosijea, čije bi objavljivanje, navodno imalo negativne posledice po državu.

"Nije mi reč rekao o 15 fajlova sa kojim bi navodno ucenjivao", rekao je Antić za agenciju Beta.

Antić je naveo da je s Markovićem razgovarao pošto je bivši šef DB-a uputio molbu za pomilovanje, o kojoj suvereno odlučuje predsednik države.

"Pitao sam ga da li zna nešto kako se govorilo, pošto je važna stvar da se rasvetle ubistva novinara, rekao mi je 'ne znam', 'veze sa tim slučajem nemam", rekao je Antić.

Kako je objasnio, kada neko podnese molbu za pomilovanje procedura podrazumeva nekoliko koraka.

"Prvostepeni sud koji je izrekao kaznu mora da se izjasni o toj molbi. Posle toga se izjašnjava Ministarstvo pravde, onda komisija zaseda imajući u vidu ta dva izjašnjenja i ona odlučuje da li će jedan ili više članova, po pravilu predsednik komisije, otići da porazgovara sa podnosiocem molbe", rekao je Antić.

On je rekao da u razgovoru s Markovićem nije bilo ništa posebno i da se bivši šef DB nije žalio ni na šta osim na primenu odgovarajućeg zakona po kojem mu se sudilo.
XS
SM
MD
LG