Dostupni linkovi

SAD žele Crnu Goru u NATO



Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju ideju ulaska Crne Gore u NATO, saopšteno je danas nakon sastanka predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića sa grupom američkih senatora i kongresmena.

Krivokapić se u Vašingtonu sastao sa grupom američkim senator i kongresmena, koji su podržali crnogorsko učlanjenje u Severnoatlansku alijansu.

"Snažno podržavam ideju ulaska Crne Gore u NATO. Mislim da je Crna Gora dovoljno doprinela širenju ideja Alijanse i smatram da je ispunila većinu kriterijuma za ulazak", kazao je američki senator Džon Mekejn.

Kongresmen i šef američke delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Majk Tarner rekao je da je za SAD važno da Crna Gora što pre postane članica Alijanse.
"SAD žele Crnu Goru u NATO. Imaćete po tom pitanju našu podršku pred naredni samit Alijanse. Napominjem da prisustvo NATO-a u svakoj državi sprečava pretnje demokratiji", naveo je on.

Krivokapić je, kao predsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, učestvovao i na panel diskusiji u američkom Kongresu o povlačenju trupa NATO iz Avganistana 2014. godine.
XS
SM
MD
LG