Dostupni linkovi

Sprečen odlazak ekstremista iz Srbije na Kosovo


Beograd je, prema izjavama njenih zvaničnika, zadovoljan ponovljenim izborima u Mitrovici, kao i izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin koji veruje da je Beograd spreman da se obračuna sa onima koji godinama drže Srbe na severu Kosova kao taoce svojih interesa.

„Meni je izuzetno drago da su i Srbi na severu Kosova i zvanični Beograd razumeli konačno da su i EULEKS i KFOR od velike pomoći", kaže Kacin.

Mladen Obradović, lider Srpskog obraza ogranizacije registrovane umesto zabranjenog "Obraza", a koji je 3. novembra bio u Mitrovici i učestvovao u antiizbornoj kampanji, potvrdio je za RSE da je 17. novembar proveo u Beogradu, kada je bio pozvan na informativni razgovor u policiji.

„Želeli su da saznaju da li nameravamo da idemo na Kosovo, režim je hteo da spreči bilo kakvu mogućnost da se pojavim u Kosovskoj Mitrovici toga dana.“

Na pitanje da li je neko 3. novembra, pred prvi krug izbora, pokušao da im spreči odlazak na Kosovo, Mladenović je rekao da nije niko. Ceo tekst možete pročitati OVDE
XS
SM
MD
LG