Dostupni linkovi

Poziv radnicima "Hidrogradnje" da se vrate na posao


Predsednik Nadzornog odbora sarajevskog preduzeća "Hidrogradnja" Emir Felić pozvao je zaposlene koji štrajkuju da se u ponedeljak vrate na posao, jer u suprotnom ovoj firmi preti stečaj, u čemu će najgore proći radnici.
Felić je istakao da je ovo poslednji poziv zaposlenima da se vrate na posao, te naglasio da će "Hidrogradnja" defitivno izgubiti posao na izgradnji vijadukta u sarajevskom naselju Briješće, vrednog 10 miliona KM, ukoliko radnici ne dođu na ovo gradilište.
"Ukoliko se radnici, koji sa manjim prekidima štrajkuju od 30. septembra, ne jave sutra na posao, u skladu sa zakonskom procedurom `Hidrogradnji` preti stečaj", rekao je Felić Srni.
Predsjednik Sindikata "Hidrogradnje" Selim Salamović izjavio je Srni da se radnici neće odazvati na poziv Nadzornog odbora i da će nastaviti sa protestima pred zgradom Vlade FBiH sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.
"Istrajaćemo u zahtevima da Vlada FBiH ispuni sve stavke sporazuma sa predstavnicima sindikata `Hidrogradnje` od 21. oktobra, posebno one koje se odnose na plate, doprinose, zdravstveno osiguranje i izbor novog direktora i novog Nadzornog odbora", ponovio je Salamović.
XS
SM
MD
LG