Dostupni linkovi

Dačić u Mitrovici: Ne smemo ponavljati greške iz prošlosti


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić pozvao je u petak Srbe u severnoj Mitrovici da glasaju na ponovljenim lokalnim izborima 17. novembra, javlja dopisnica RSE.

On je ponovio pred građanima severne Mitrovice da ih Srbija nikada neće ostaviti, poručio im da ni oni ne smeju ostaviti Srbiju, ali i da ne smeju da ponavljaju greške iz istorije koje su dovodile do raseljavanja. Dačić je ocenio da je na ponovljenim lokalnim izborima u nedelju ključno političko pitanje hoće li Srbin ili Albanac biti gradonačelnik severnog dela tog grada.

Dačić je istakao da svako drugo rešenje može da ugrozi srpske nacionalne interese, apelujući još jednom na Srbe iz severnog dela Mitrovice da, bez obzira na stranačke stavove, izađu na glasanje.

Prema njegovim rečima u severnoj Mitrovici treba da bude i sedište zajednice srpskih opština i da se izgradi administrativna zgrada koja će predstavljati vlast na Kosovu za 10 opština gde su Srbi većina.

"To je mnogo značajna i jaka poruka i mislim da do sada nismo imali na Kosovu značajniji politički trenutak od ovog kada je reč o srpskom narodu", rekao je premijer.

Završnoj konvenciji Građanske inicijative "Srpska" uoči ponovljenih lokalnih izbora pored Dačića prisustvovali su i ministri Vlade Srbije Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović.

Delegaciju Vlade Srbije u Mitrovici je aplauzom dočekalo više hiljada građana okupljenih na centralnom gradskom trgu Šumadija koji su nosili zastave Srbije i "Srpske".
XS
SM
MD
LG