Dostupni linkovi

Jedno mrtvo, troje ranjenih na aerodromu u Los Angelesu


Troje ljudi je ranjeno, a federalni agent snaga bezbjednosti SAD je ubijen kada je čovek, naoružan poluautomatskim oružjem, otvorio vatru na Međunarodnom aerodromu u Los Angelesu, nakon čega je uhapšen, saopštila je policija.

Medicinski centar Ronald Regan saopštio je da je primio "tri muške žrtve pucnjave na aerodromu LAX, i da je jedna od njih u kritičnom stanju".

Portparol Američke federacije vladinih službenika u Vašingtonu potvrdio je da je jedan pripadnik Uprave za bezbjednost saobraćaja ubijen.

Policija je navela da je neidentifikovani osumnjičeni, koji je najvjerovatnije ranjen tokom razmjene vatre s policajcima, u pritvoru.

Zvaničnici su na konferenciji za novinare rekli da nema više prijetnje po bezbjednost trećeg po veličini aerodroma u SAD, koji je glavna tranzitna vazdušna luka za letove prema Aziji, Australiji i Novom Zelandu.

Terminal 3, na kome je došlo do incidenta, evakuisan je odmah pošto su se začuli pucnji, a aerodromske vlasti su izdale naredbu zabrane slijetanja na aerodrom.

Iz predostrožnosti, angažovane su i antidiverzione jedinice, a putnici koji su se zatekli u restoranima i prostorijama za odmor nisu smjeli da ih napuste dok je trajala uzbuna.
XS
SM
MD
LG