Dostupni linkovi

Nova optužnica za korupciju protiv Navaljnog


Istražna komisija Rusije (IKR) podigla je optužnicu protiv ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i njegovog brata Olega Navaljnog za protivzakonito prisvajanje više od 30 miliona rubalja i pranje novca u visini od 21 miliona rubalja, prenose ruski mediji.

Prema optužnici, braća Navaljni terete se da su prevarom prisvojili 26 miliona rubalja kompanije "Iv Roše Vostok“ time što su preko firme Alekseja Navaljnog od kompanije naplatili usluge prevoza po višim cenama od tržisnih, prenosi Tanjug.

Takođe, Aleksej i Oleg Navaljni terete se da su, takođe preko kompanije Alekseja Navaljnog na ime usluga prevoza po većim cenama oštetili preduzeće MPK za 4 miliona rubalja.

Aleksej Navaljni je Interfaksu izjavio da nije kriv i nazvao optužnicu apsurdnom i politički motivisanom.

Navaljni je pred sudom u Korovu osuđen na 5 godina zatvora zbog korupcije dok je bio savetnik gubernatora Kirovske oblasti i nanošenje štete preduzeću „Kirovles“ da bi kazna 16. oktobra bila zamenjena uslovnom.

On važi za jednog od glavnih opozicionara nove generacije, kritičara Kremlja liberalnih pogleda. Na izborima za gradonačelnika Moskve 8. septembra uspeo je da dobije 28 odsto glasova i bude glavni oponent kandidatu Kremlja Sergeju Sobjanjinu.
XS
SM
MD
LG