Dostupni linkovi

Meksiko: Evakuacija zbog uragana


Meksičke vlasti evakuisale su na stotine stanovnika iz izolovanih planinskih sela i nižim priobalnim delovima zbog pretnje uragana "Rejmond".

Guverner Herero države Anheo Ahuire pozvao je ljude da ostanu u svom domovima zbog potencijalno olujnog nevremena treće kategorije pošto je "ponasanje uragana potpuno čudno, potpuno nepredvidivo".

Iako su meteolozi prognozirali da glavni udar uragana "Rejmond" neće stići do obale, nevreme preti obilnim kišama na već "natopljeni" deo Meksika koji je pretrpeo veliku štete u septembru od poplava i klizišta kada je protutnjao uragan "Manuel", prenela je agencija AP.

Američki centar za uragane saopštio je da je uragan sa maksimalnim udarima vetra oko 195 kilometar na čas, premešta severnije brzinom 3,2 kilometara na čas i da se očekuje da će "prići" obali, a onda naglo okrenuti ka zapadu prema Pacifiku.

Ukoliko "Rejmond" ostane nad Pacifikom, uragan bi mogao da "istrese" od 10 - 25 centimentara kiše u državama Herero i Mičoakan i dovedu do poplave i klizišta duž centralno-južne meksičke obale.
XS
SM
MD
LG