Dostupni linkovi

Brodosplit: Radnici ponovno pred ulazom


Ispred ulaza u Brodosplit jutros se okupilo manje od stotinu radnika protiv kojih Uprava tog poduzeća vodi disciplinski postupak.

Postupak se protiv njih vodi zbog sudjelovanja u prošlotjednim dvodnevnim zbivanjima kada su bili obustavili i rad, te ime je zbog toga onemogućen ulazak u brodogradilište na posao.

Uprava Brodosplita ranije je objavila da je protiv 254 radnika pokrenut disciplinski postupak, ali da se dio njih u međuvremenu pismeno očitovao o prošlotjednim zbivanjima u brodogradilištu i svojim razlozima o sudjelovanju u njima, te su nakon togavraćeni na posao.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić jutros je po prvi put okupljene prosvjednike ispred ulaza u škver pozvao da i oni potpišu rješenje o razlozima svojih sudjelovanja u prošlotjednim zbivanjima u Brodosplitu.

Pozvali smo ljude da potpišu taj dokument koji je nevrijedan, ali se tako imaju pravo zaštititi radi vraćanja na posao, rekao je Šegvić novinarima.

Za danas je dogovoren sastanak Debeljaka i radnika i to još prošloga tjedna, nakon što su se radnici okupili tražeći sastanak s vodstvom tvrtke i objašnjenje zašto su im smanjene plaće. Na sastanku neće moći sudjelovati radnici i sindikalni predstavnici koji su suspendirani, rekao je jučer Frenki Laušić, glasnogovornik DIV-a, koji je većinski vlasnik Brodosplita.

Na tu izjavu burno je reagirao i predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević.
XS
SM
MD
LG