Dostupni linkovi

Vukovar: Ponovno postavljene dvije ćirilične ploče


U subotu su u Vukovaru ponovno osvanule dvije dvojezične ploče na zgradi Državne uprave koje su nasilno skinute 2.rujna ove godine. Ploče su postavljene i na zgradama Mirovinskog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje, a postavljene su i ograde kako bi se onemogućio pristup pločama, prenosi Večernji list.

Vidljivo je jako prisustvo interventnih postrojbi koje osiguravaju ploče koje već više od mjesec dana stoji na zgradama policije, ali i još nekim objektima na području grada.

Željezne barikade i interventne postrojbe MUP-a nalaze se ispred zgrade Zavoda za zdravstveno osiguranje u Luci Vukovar pa se pretpostavlja da će se tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana i na tim objektima pojaviti dvojezične ploče.

Za sada nikoga nema nikoga ispred Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a Vladimir Iljkić voditelj pravnih poslovna Stožera ne vjeruje da će biti ikakvih akcija.

"Dobili smo dojave rano ujutro o postavljanju ploča. Znamo da se to događa, ali ne vjerujemo da ćemo išta poduzimati. Ne može se spriječiti njihovo postavljanje i nećemo ih skidati", kaže Iljkić.

Istovremeno, u subotu uveče nepoznati počinitelj je sa zgrade općine Biskupija u mjestu Kosovo skinuo dvojezičnu ploča s natpisom „Općina Biskupija - Mjesni odbor Zvjerinac“.

O događaju je upoznat nadležni državni odvjetnik koji je naložio da policija postupa u cilju pronalaska otuđene ploče i počinitelja, istakli su iz šibenske policije.
XS
SM
MD
LG