Dostupni linkovi

Hrvatska: Vlada i zdravstveni sindikati bez dogovora


Ni današnji dvosatni pregovori predstavnika hrvatskog Ministarstva zdravlja Hrvatske s tri zdravstvena sindikata nisu rezultirali dogovorom oko kolektivnog ugovora, a nastavljaju se u ponedjeljak u 10 sati.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek nakon pregovora je kazala kako oni dobro teku, da se miču po člancima, ali da nisu blizu kraja.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da problem nisu financije te da problema uopće nema, ponovivši da su ispunjeni svi zakonski uvjeti za prekid štrajka.

"Mi imamo dobru volju, moramo poštovati hrvatske zakone i dobru europsku praksu. Napokon to i pregovarači vide", istaknuo je Ostojić.

Na novinarski upit u čemu je onda problem ako ministar tvrdi da su ispunjeni svi uvjeti za prekid štrajka, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić odgovorio je kako ono dogovoreno treba zapisati i potpisati, te da će liječnici tada vidjeti zadovoljava li ih to ili ne.

Čelnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak vjeruje da će ministar u ponedjeljak dati svoje očitovanje.

U Zagrebu, na Cvjetnom trgu danas se okupilo izmedju 100 i 200 liječnika u jednoj od akcija u sklopu štrajka koji traje od 18. rujna.
XS
SM
MD
LG