Dostupni linkovi

Vučić: Srbija pred bankrotom


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država jeste pred bankrotom, ali da će biti urađeno sve što je potrebno da se to ne dogodi.

Gostujući na TV Prva, Vučić je najavio da će mere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke.

"Kapitalizam znači da nije posao države da nalazi posao, nego da to ne onemogući onom ko može da nađe posao. Nećemo nikome ništa da mažemo na hleb, to je stvar svakoga pojedinačno, a naše je da ne ukidamo mogućnost da hleb i džem dohvate na polici", rekao je Vučić.

Vučić je, odgovarajući na opasku voditelja emisije "Stav Srbije" da se govori o utisku da se samo priča, a da nema rezultata, rekao da se ne mogu velike firme dovesti za 15 dana, da se radi najbolje što se može i što je moguće pa je tako sa "Etihadom" posao završen za 10 meseci.

On je podsetio da je "Jat" godinama građane koštao 40 do 50 milona evra godišnje, a da će to sada biti profitabilna firma i lider u regionu.

Vučić je ukazao i na dva velika posla sa "Mubadalom", prvo izgradnju istraživačkog centra, a zatim i fabrike čipova, kao i fabrike avio delova koje će snabdevati "Erbas" i "Boing", ističući da bi realizacija samo jednog od ta dva projekta bila velika stvar za Srbiju.

Prema njegovim rečima, ti poslovi kao i dolazak "Boša" koji je okarakterisao kao najmoćniju nemačku firmu i "Mercedesa", jesu snažna poruka da možemo napraviti velike rezultate. Prvi potpredsednik je podsetio i da stižu prvih 100 miliona evra od investitora iz UAE za navodnjavanje sa niskom kamatom a na rok od 25 godina.

Problem je, rekao je Vučić, što Srbija nema projekte koje može da ponudi.
XS
SM
MD
LG