Dostupni linkovi

DS i LDP: Građani 5. oktobra odbranili slobodu i dostojanstvo


Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da su građani Srbije na današnji dan, 5. oktobra 2000. godine, odbranili svoju izbornu volju i pravo na slobodu i
dostojanstven život.

"Formiranjem prve demokratske vlade, Srbija je krenula napred, a Demokratska stranka je vodila zemlju verujući u ono zbog čega je i osnovana", navodi se u saopštenju DS-a.

U DS-u navode i da su u Srbiji danas ugrožena ljudska prava građana i rad nezavisnih institucija, dok se vlast "koncentriše na jednom mestu" i vrši kriminalizacija političkih protivnika.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da 5. oktobar nije mit nego pobeda miliona ljudi u Srbiji koji su telima rešili da brane izbornu pobedu kojom su svrgli režim Slobodana Miloševića.

"Danas pričati o 5. oktobru, a zaboraviti da je kontrarevolucija izvedena 12. marta ubistvom premijera Zorana Đindjića, to mogu samo oni koji namerno falsifikuju istinu", rekao je Jovanović Agenciji Beta.

"Oni koji danas, sa 20 godina zakašnjenja, kao političari shvataju one vrednosti na kojima je 5. oktobar izveden, ne bi ni imali priliku za tu naknadnu pamet da im se nismo suprostatavili i pobedili pre 13 godina. Problem je samo u tome što je danas Srbiji potrebna politika za 2013. godinu, za teme koju su danas važne, a ne Dačićeva, Nikolićeva ili Vučićeva tiha priznanja koliko su grešili", kazao je lider LDP-a.
XS
SM
MD
LG