Dostupni linkovi

Potopljena hrvatska jahta između Krete i Kipra, posada spašena


Između otoka Krete i Kipra potopljena je jahta ''York Hollywood“, koja plovi pod hrvatskom zastavom, a svih osam članova posade, od kojih su petero hrvatski
državljani, je spašeno, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dojavu grčke središnjice za spašavanje (JRCC) Pirej (Piraeus) da se između Krete i Kipra u grčkim vodama, nalazi motorna jahta ''York Hollywood“ u koju je prodrlo more, hrvatska Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer u 16.05 sati.

Grčka središnjica za spašavanje pokrenula je akciju traganja i spašavanja te je pozvala u pomoć sva plovilima u blizini mjesta pomorske nesreće.

Na mjesto nesreće prvi je stigao panamski trgovački brod ''Duke I“, koji je prekrcao svih osam članova posade s jahte, te ih danas oko 10.00 sati iskrcao u luci Port Said u Egiptu.

Utvrđeno je da nitko od brodolomaca nije ozlijeđen, navode iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Na hrvatskoj jahti bilo je ukupno osam članova posade - od toga pet hrvatskih državljana: P.N. (1968.), P.R. (1971.), M.E. (1981.), I.D. (1948.) i M.S. (1970.), jedan državljanin Srbije N.C. (1984.), jedna državljanka Slovenije N.Dž.O. (1976.) i jedan državljanin Irske C.K. (1965.).

Detaljnije informacije o uzrocima ove pomorske nesreće hrvatska Središnjica u Rijeci dobiće u službenom izvješću grčkoga JRCC-a iz Piraeusa, kažu u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske.
XS
SM
MD
LG