Dostupni linkovi

Bivši vojnik pobegao pre ispitivanja o smrti princeze Dajane



Bivši britanski vojnik koji je tvrdio da su princezu Dajanu ubili pripadnici specijalnih jedinica SAS, pobegao je iz Britanije pre nego što ga je policija ispitala, piše britanski dnevnik "Ekspres" (Express).

Bivši pripadnik SAS-a, poznat samo kao "vojnik N" nestao je nekoliko dana pre nego što je trebalo da bude ispitan u sklopu istrage o informacijama povezanim sa smrću princeze Dajane i Dodija Fajeda 1997. godine.

"`Vojnik N` je od ključne važnosti za istragu, jer je on taj koji je izneo tvrdnje. Pritisak na njemu je bio sve veći od kako se u medijima pojavila vest. Znao je da će policija hteti da razgovara s njim. Niko ne zna zašto je otišao", rekao je jedan od policijskih izvora.

"Vojnik N" je navodno rekao supruzi da je saobraćajna nesreća u Parizu izazvana nakon što je tim SAS-a Henrija Pola usmerio jaku svetlost u Dajaninog vozača.

Dnevnik ocenjuje da sve ukazuje na to da tvrdnje vojnika podupiru svedočenje bivšeg agenta službe MI6 tokom istrage o smrti Dajane i Fajeda, koji je govorio o planovima za ubistvo bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Agent je otkrio postojanje tajne jedinice unutar SAS-a koja je izvodila smrtonosne zadatke za MI6.
XS
SM
MD
LG