Dostupni linkovi

I Carina Hrvatske potvrdila zaplenu pošiljke u riječkoj luci


Carinska uprava Ministarstva finansija Hrvatske saopštila je da je u okviru redovnih kontrola pošiljki robe koje se uvoze i izvoze u i iz te zemlje, u Luci Rijeka zaustavljena, a potom i privremeno zadržana jedna od pošiljki.

“Istražne radnje su u toku, a do okončanja postupka i potvrđivanja prikupljenih saznanja nismo u mogućnosti da objavimo pojedinosti”, navodi se u saopštenju carinske uprave.

Riječka policija prethodno je navela da su službenici Carinarnice zaplenili veću količinu vojne opreme na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci.

Iz policije i carine, međutim, nema potvrda pisanja hrvatskih medija da je “više kontejnera sofisticiranog naoružanja u tu luku stiglo iz Srbije”. Medji kao odredišta u koje je upućeno oružje navode Sudan ili Abu Dabi.

U Upravi carine Srbije rečeno je da raspolažu informacijama o zaplenjenom oružju u Luci Rijeka, ali da u interesu istrage tim povodom ne žele da se oglašavaju. Najavljeno je da bi u ponedeljak mogli da objave više detalja o ovom slučaju.
XS
SM
MD
LG