Dostupni linkovi

Putin: Rusija ne isključuje mogućnost podrške vojnoj akciji


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Moskva “ ne isključuje” podršku UN –ovoj Rezoluciji o vojnim udarima na Siriju ukoliko se potvrdi da je Damask upotrebio otrovni plin protiv svojih gradjana.

“Dobijemo li objektivne i jasne informacije o tome tko je počinio zločin, onda će biti reakcije. No, tako nešto sada predlagati ne bi bilo u redu. Želim vam reći da imamo principijelni stav , a taj je da je upotreba kemijskog oružja zločin”.

Putin je o Siriji govorio ouči samita G20 u Petrogradu.

Ponovno je upozorio Zapad da ne poduzima jednostarnu akciju dok se ne dokaže da li je Asadov režim upotrebio kemijsko oružje.

“ No, tu se postavlja još jedno pitanje. Što ako se dokaže da su pobunjenici upotrebili oružje za masovno uništenje, kako će u tom slučaju postupiti Sjedinjene Države, što će učiniti oni koji podržavaju pobunjenike? Da li će prekinuti dotok oružja i pokrenuti vojnu akciju protiv njih?”

Šef ruske države je takodjer kazao da je Moskva opskrbila Siriju s komponentama proturaketnog obrambenog sustava S-300, ali da je obustavila daljnje isporuke.
XS
SM
MD
LG