Dostupni linkovi

Srbija: Poljoprivrednici ponovo blokirali puteve


Poljoprivrednici, koji nisu postigli dogovor o otkupnoj cijeni suncokreta sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem, večeras su ponovo blokirali novi put Beograd – Pančevo i magistralni put Pančevo – Opovo i najavili da će tokom noći odlučiti na koji način će sutra nastaviti proteste.

Predstavnik Asocijacije poljoprivrednika "Banatski paori" Miroslav Grubanov rekao je da će tokom narednih sati poljoprivrednici donijeti odluku da li će sutra ponovo blokirati prilaze Beogradu i niz drugih putnih pravaca u Srbiji.

On je rekao da im je u Ministarstvu trgovine danas rečeno da otkupna cijena suncokreta ne može biti eća od 26 dinara za posrednike, a 24 dinara po kilogramu za poljoprivrednike, te da je to za ratare nedopustivo.

Ministar trgovine Rasim Ljajić je rekao da je Vlada pokušala da bude medijator između poljoprivrednika i uljara, ali da nije uspjela. On je ponovio da Vlada ne može da utiče na cijenu poljoprivrednih proizvoda.

Poljoprivrednici iz južnog Banata, nezadovoljni otkupnom cijenom pšenice, kukuruza i suncokreta juče su organizovali dvočasovnu blokadu puta Pančevo - Beograd od 12.00 do 14.00 časova.
XS
SM
MD
LG