Dostupni linkovi

Poljoprivrednici na sastanku sa Ljajićem


Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastaće se danas sa predstavnicima uljara i sa poljoprivrednicima koji protestuju jer su nezadovoljni otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda.

Ljajić će o otkupnim cenama suncokreta razgovarati na sastanku sa predstavnicima uljara u 14 časova, a sa poljoprivrednicima u 15.

Dosadašnji stav predstavnika Vlade Srbije bio je da se država ne meša u otkupne cene poljoprivrednih proizvoda, već da se one određuju na tržištu.

Sastanak Ljajića sa predstavnicima uljara i sa poljoprivrednicima potvrdio je i odlazeći ministar poljoprivrede Goran Knežević i najavio da će na njemu pokušati da se dođe do dogovora o otkupnoj ceni suncokreta.

"Uloga države nije da određuje cene proizvoda, već da reguliše odnose između proizvođača i prerađivača suncokreta, kako bi se uspostavili realni odnosi", dodao je Knežević, što bi dovelo i do pada cena jestivo ulja, i obradovalo potrošače.

Poljoprivrednici nastavljaju blokadu puteva između Pančeva i Beograda, započetu juče, iako je dogovoren sastanak sa Ljajićem.
XS
SM
MD
LG