Dostupni linkovi

DPS: Lekić bi da sanira štetu a da prođe bez odgovornosti



Demokratska partija socijalista saopštila je da bi lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić, kao bivši diplomata, trebalo da zna da nije za pohvalu „kada vas premijeri susednih država pozivaju zbog izjava najbližih partijskih saradnika“.

Komentarišući izjavu lidera DF-a da ga je tokom međusobnog optuživanja Nebojše Medojevića i čelnika srpske Vlade telefonom pozvao premijer Srbije Ivica Dačić, iz DPS-a su poručili da je Lekiću potreban veći intervju u kojem bi mogao da sanira štetu nastalu u sukobu NOVE i PzP-a.

U DPS ističu da je Lekić „konačno shvatio da su zbog iste Medojevićeve izjave reagovali i DPS i vlasti u Srbiji, skrećući pažnju i Lekiću i ostalima iz DF-a da se na takav način ne doprinosi unapređenju dobrosusedskih odnosa dve države“.

“Kako se održavaju dobri međudržavni odnosi, Lekić će imati priliku da uči već u septembru, tokom posete premijera Dačića Crnoj Gori, a potom i posete premijera Đukanovića Srbiji. Nikad bolje relacije dve samostalne i suverene, prijateljske države, što je potvrđeno sa obje strane, najbolji su odgovor na Lekićeve optužbe o Đukanovićevom „finansiranju punktova za antisrpsku propagandu i mržnju u Crnoj Gori“, saopšteno je iz DPS-a.
XS
SM
MD
LG