Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić: Srbija čvrsto stoji iza Republike SrpskeSrbija čvrsto stoji iza Republike Srpske kao entiteta definisanog Dejtonskim sporazumom i Vlada Srbije nastaviće da učvršćuje veze sa Republikom Srpskom, izjavio je danas premijer Ivica Dačić.

"Vlada će, bez obzira na rekonstrukciju, nastaviti politiku približavanja i uspostavljanja sve čvršćih i jačih veza Republike Srpske i Srbije", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija posle sastanka sa premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Dačić i Željka Cvijanović istakli su da će biti nastavljen rad na prioritetnim projektima, prvenstveno iz oblasti energetike na Drini.

Istakao je da ne želi da govori o političkim stvarima, ali da Srbija smatra da nema promene Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti sva tri naroda i dva entiteta u BiH.

"Kako će se to dogovarati, stvar je gradjana u BiH, entiteta, naroda... Za Srbiju je važno da se sačuvaju mir i korektni odnosi i, naravno, Republika Srpska kao entitet u skladu sa Dejtonskim sporazumom", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG