Dostupni linkovi

Član Kekine grupe pritvoren u Hrvatskoj


Beograđanin Mario Milosavljević (38), koga je srpska policija dovodila u vezu s kriminalnim miljeom i koji je bio pritvoren u akciji "Sablja" pokrenutoj posle ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine, uhapšen je u subotu prilikom ulaska u Hrvatsku zbog sumnji da poseduje falsifikovani hrvatski pasoš, piše "Jutarnji list". Za Milosavljevićem je Hrvatska bila raspisala tzv. crvenu poternicu zbog falsifikovanja, a nakon što je prošle godine u akciji "Border" razbijena grupa falsifikatora koji su balkanskim kriminalcima nabavljali hrvatske dokumente omogućavajući im nesmetano pralaženje granica.

Istovremeno, srpska poilcija Milosavljevića smatra članom grupe Dejana Stojanovića Keke, jednoga od krupnijih dilera kokaina s područja Srbije koji se trenutno skriva u Brazilu. Prema pisanju srpskih medija, u poslednje dve godine nekoliko najbližih Stojanovićevevih saradnika likvidirano je u Srbiji.

Sa Milosavljevićem je, navodno, u vozilu bila i njegova supruga, a prema nezvaničnim informacijama iz Srbije su se uputili na letovanje na jedno od hrvatskih ostrva. Umesto tamo, Milosavljević je završio u Remetincu. Infomraciju o Milosavljevićem pritvaranju, bez drugih detalja, potvrdio je njegov advokat Tihomir Mišić.
XS
SM
MD
LG