Dostupni linkovi

Dačić: MUP ispituje privatizaciju Vršačkih vinograda


Premijer Ivica Dačić naložio je Radnoj grupi Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije da proveri prodaju imovine "Vršačkih vinograda".

Dačić je Tanjugu rekao da je MUP-u prosledio izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o "Vršačkim vinogradima", u kojem se iznose ozbiljne primedbe "koje zahtevaju hitnu proveru".

Reč je o Izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, kojim se ukazuje na postupanje Agencije za privatizaciju, a kojim je oštećena država i to preduzeće, dodao je Dačić.

Licitacija "Vršačkih vinograda" obavljena je krajem jula, a kineski konzorcijum "Guan Nan" je firmu kupio za iznos od oko 5,3 miliona evra - u trećem krugu licitacije, kad je firma prodata za 30 odsto tržišne vrednosti.

"U izveštaju se kaže da ponašanje Agencije za privatizaciju u ovom predmetu jasno upućuje na neblagovremenu kontrolu ugovora, neblagovremeno preduzimanje zakonom određenih radnji u slučaju neizvršenja ugovornih obaveza od strane kupca, odugovlačenje raskida ugovora, što sve ide na štetu subjekta privatizacije i upućuje na sumnju u mogućnost postojanja sistemske kroupcije", precizirao je Dačić.
XS
SM
MD
LG