Dostupni linkovi

Keljmendijeva familija napustila Crnu Goru


Nakon proterivanja Liridona Keljmendija, sina balkanskog narko-bosa Nasera, Crnu Goru su napustili i ostali članovi njegove uže i šire porodice, piše podgorički "Dan".

Liridon Keljmendi je prošle sedmice bio uhapšen, pa pušten zbog narušavanja javngo reda i mira u Ulcinju. Kažnjen je novčano i dobio rešenje o napuštanju Crne Gore.

Neki mediji su preneli i da mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru u naredne dve godine.
"Dan" tvrdi da su braća i rođaci Nasera Keljmendija, koji je početkom maja uhapšen u Prištini po Interpolovoh poternici Suda BiH, granični prelaz iz Crne Gore ka Kosovu - Kula, prešli pre dva dana.

Tvrdi se i da je reč o članovima Keljmendijevog narko-klana koji su predmet interesovanja "Europola".

U pitanju su, kako se navodi, Redžep Keljmendi, poznat po nadimku Džeko, zatim Šefket i Jusuf. Oni se, kako se ističe, sumnjiče da su učestvovali u skrivanju Nasera Keljmendija, nakon što je on prošle godine, bežeći od poicije, iz BiH preko Crne Gore prebegao na Kosovo.

List piše i da Keljmendijeva organizacija u BiH ima članove u Sarajevu, Tuzli, Zenici, a njen uticaj proteže se i na Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju, Hrvatsku, Nemačku i SAD.

Naser Keljmendi je prošle godine stavljen na "crnu listu" američkog predsednika Baraka Obame kao osoba koja se bavi trgovinom drogom i opasna je po interese SAD.

Advokat Nasera Keljmendija tvrdi da on neće biti izručen BiH, a sud u Prištini je odbacio navode Tužilaštva da je on jedan od šefova organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Prema rečima njegovog advokata, Keljmendiju na Kosovu jedino može biti suđeno za učešće u ubistvu državljanina BiH, 2007. godine.

Bosanski mediji otkrili su ranije da je samo u Kantonu Sarajvo u proteklih pet godina podneto najmanje 13 krivičnih prijava protiv Nasera i njegovih sinova Elvisa, Liridona i Besnika, među kojima su bile i prijave za ubistvo.

U međuvremenu je doneto više presuda protiv njegove braće i rođaka.
XS
SM
MD
LG