Dostupni linkovi

U eksplozijama u Iraku 60 mrtvih, ranjeno gotovo 200 ljudi


U nizu eksplozija automobila bombi u većinski šijitskim četvrtima Bagdada u subotu je ubijeno 50, a ranjeno 140 ljudi, javila je tamošnja policija i medicinske službe, a u napadu u gradu Tuz Khurmatu ubijeno je najmanje deset, a ranjeno 45 osoba.

Devet odvojenih eksplozija na tržnicama i trgovačkim ulicama činile su se usklađene i izvedene po uzoru na napade od utorka u Bagdadu, u kojima je ubijeno 50 osoba.

Napadi u Iraku sve su brojniji od početka godina s više od 1.000 žrtava u srpnju, koji je postao najsmrtonosniji mjesec od 2008. godine, prema podacima Ujedinjenih naroda.

Pobuna sunitskih islamističkih militanata protiv vlade predvođene šijitima dobiva na zamahu, a rasplamsava je i građanski rat u susjednoj Siriji, koji potiče sektaške napetosti na Bliskom istoku.

Izvan Bagdada bombaš samoubojica detonirao je bombu u automobilu na prometnoj ulici u gradu Tuz Khurmatu, 170 kilometara sjeverno od prijestolnice, te ubio najmanje deset, a ranio 45 osoba, rekli su izvori iz policije i medicinskih službi.

Policija vjeruje da je bombaš pokušao doći do lokalnog sjedišta kurdske političke stranke, ali do zgrade nije mogao zbog pojačanih mjera sigurnosti na tom području.
XS
SM
MD
LG