Dostupni linkovi

SDP: Nećemo da dižemo ruke za sve što Vlada CG predlaže



Crnogorska Socijaldemokratska partija (SDP) poručila je danas premijeru i lideru Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću da ta partija neće dizati ruke za sve što predlaže vlada.

To je odgovor SDP na ocenu Đukanovića da ova partija svojim stavovima prema nekim predlozima vlade, pomaže opoziciji, zbog čega, kako je rekao, povremeno ima poziciju manjinske vlade.

Đukanović je, u intervjuu Televiziji Crne Gore, u ponedeljak, kazao da se, u nekom smislu, uspostavlja parlamentarna dikatutura, jer, kako je objasnio, Skupština Crne Gore pokušava da umesto vlade, vodi ekonomsku politiku.

Kao primer takvog ponašanja, iza čega, po njegovim rečima, stoji SDP, Đukanović je naveo odbijanje vladinog predloga rebalansa budžeta.

U reagovanju SDP na Đukanovićeve ocene, navedeno je da parlamentarna demokratija podrazumeva izvršavanje zaključcaka skupštine od strane vlade.

Poslanik SDP Džavid Šabović, u posebnom reagovanju, rekao je da je Đukanović "navikao" da se u skupštini dižu ruke "za sve što vlada predloži".
XS
SM
MD
LG