Dostupni linkovi

Zatvaraju se ambasade SAD zbog bezbednosti


Jedna od zgrada Američke ambasade u Bagdadu
Jedna od zgrada Američke ambasade u Bagdadu
Američki Savet za nacionalnu bezbednost zasedao je povodom informacija da bi Al Kaida mogla da napadne američke ili zapadne mete na Arabijskom poluostrvu, nakon što su SAD najavile da u nedelju iz bezbednosnih razloga zatvaraju 21 ambasadu i konzulat u tom regionu.

U međuvremenu su Francuska, Nemačka i Britanija saopštile su da u nedelju i ponedeljak neće raditi ni njihove ambasade u Jemenu.

Bela kuća saopštila je da je u subotu održan "sastanak savetnice za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs sa članovima saveta, među kojima su bili i državni sekretar Džon Keri i odbrane Čak Hejgel, na kome je razmotrena situacija i mere koje bi mogle da budu preduzete".

Dodaje se i da je o svim novim detaljima obavešten i predsednik SAD Barak Obama, Interpol je takođe u subotu uveče izdao opštu bezbednosnu uzbunu, nakon serije bekstva iz zatvora u Iraku, Libiji i Pakistanu, i on istražuje povezanost tih akcija sa Al Kaidom, podseća Tanjug.

Sjedinjene Američke Države su u subotu izdale upozorenje da Al Kaida planira da u narednim danima izvede teroristički napad na Bliskom istoku ili na severu Afrike.
XS
SM
MD
LG