Dostupni linkovi

Dačić: Srbija pred vratima EU, ali mora da se menjaPredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas da je Srbija pred vratima Evropske unije (EU) ali da ovakva, bez promena, u nju neće ući.

"Ovakva Srbija u EU neće ući bez obzira što smo mnogo radili, postigli konkretne rezultate, nismo lagali da sve to neće biti dovoljno da bismo ušli u EU i da bi Srbija postala normalna zemlja potrebna je možda i najveća žrtva. Ako želimo promene moramo menjati i nas same", rekao je Dačić na sednici Glavnog odbora SPS posvećenoj rekonstrukciji vlade.

Dačić je zahvalio odlazećim ministrima Milutinu Mrkonjiću i Žarku Obradoviću na njihovom radu u vladi i rekao da će obojica ostati na stranačkim funkcijama i da nema razloga da bude drugačije ali da će stranka u narednim danima razgovarati o položaju svojih stranačkih funkcionera u državnim institucijama.

On je kazao da je Srbija postala "gubavac sveta" i da se mora očistiti i naveo da joj je potrebna perestrojka ako želi da ide napred.
XS
SM
MD
LG