Dostupni linkovi

Kosovo: Srbi privremeno uklonili barikade na Priština - Raška


Srbi koji su blokirali put u Rudaru kod Zvečana, na severu Kosova, privremeno su uklonili barikade i tako omogućili normalan saobraćaj na relaciji Priština - Raška, javlja dopisnica RSE.

Takva odluka je doneta zbog puštanja iz pritvora Slobodana Repića i očekivanja da takva odluka bude doneta i u slučaju Žarka Veselinovića.

U saopštenju dostavljenom medijima, koje je potpisao predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović upućena je zahvalnost građanima na, kako je navedeno, odgovornom ponašanju i pokazanoj političkoj zrelosti što nisu podlegli provokacijama usmerenim na izazivanje sukoba i veće nestabilnosti.

U saopštenju se izražava zahvalnost predstavnicima UNMIK-a , KFOR-a i EULEKS-a koji su, kako se navodi, svojim angažovanjem na terenu i u kontaktima sa građanima i lokalnim rukovodstvom dali doprinos da se bezbednosna situacija drži pod kontrolom.

Sudsko veće sastavljeno od EULEKS-ovih sudija u Višem sudu severnoj Mitrovici odlučilo je u sredu da odredi pritvor do 30 dana Žarku Veselinoviću, dok je Slobodan Repić pušten iz policijskog pritvora na slobodu.

Veselinovića i Repića uhapsili su u Rudaru kod Zvečana, na severu Kosova, pripadnici Euleksa i Kosovske policije zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju ubistva Dušana Milisavljevića, zamenika direktora Administrativne kancelarije u severnoj Mitrovici decembra prošle godine.
XS
SM
MD
LG