Dostupni linkovi

Stros-Kan: Politika je za mene prošlost



Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan izjavio je za televiziju Rasija 24 i agenciju Itar-Tas da je njegovo bavljenje politikom "prošlost" i da želi ubuduće da se posveti novom pozivu savetnika vlada i kompanija.

"Pokušavam najbolje što mogu da ispunim svoju ulogu i da dam najbolje moguće savete", rekao je Dominik Stros-Kan.

On je imenovan u julu za člana nadzornog odbora dve finansijske institucije koje su u većinskom vlasništvu Rusije - Ruski fond za direktne investicije (RDIF) i Ruska banka za razvoj regiona (BRDR) koju kontroliše naftna kompanija Rosnjeft.

Mediji u Srbiji preneli su juče da je vlada Srbije u pregovorima sa Stros-Kanom da bude njen savetnik, ali to su izvori oko njega demantovali.

Stros-Kan koji je bio potencijalni kandidat socijalista za predsednika Francuske, 2011. godine podneo je ostavku na mesto šefa MMF-a pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja. On je kasnije oslobođen tih optužbi.

Francuski tužioci su pre nekoliko dana saopštili da će Stros-Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje, zbog učešća u navodnom krugu prostitucije u hotelu u Lilu.

Stros-Kan je priznao da je prisustvovao seksualnim zabavama, ali je rekao da nije znao da su neke od žena na tim zabavama bile plaćene prostitutke.
XS
SM
MD
LG