Dostupni linkovi

Oluja sa orkanskim vjetrom prohujala Hrvatskom


Oluje praćene orkanskim vjetrom, koje su pogodile pojedine krajeve Hrvatske, pričinile su veliku materijalnu štetu, a nekoliko lica je povrijeđeno.

U Zagrebu je juče popodne orkanski vjetar rušio stabla, krovove, saobraćajne znakove, a jedna žena je povrijeđena u centru grada kada je na nju pala antena sa zgrade.

"Nekoliko stabala palo je i na ulice, pa je saobraćaj u užem gradskom centru bio otežan. Vatrogasna jedinica grada Zagreba imala je pune ruke posla, a telefoni ne prestaju zvoniti ni jutros", rekao je komandir smjene u toj jedinici Miroslav Merčep.

Jak vjetar duvao je u Zagorju i Međimurju, gdje je podigao veliku količinu prašine. Ponegdje je vjetar lomio drveće i grane, prenose hrvatski mediji.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i Istru, gdje je temperatura pala za desetak stepeni.

Više jedrilica i barki nasukalo se duž obale, a najgore je, prema informacijama sa terena, bilo u Poreču i Umagu.

Desetak metara duga jedrilica italijanskih nautičara je potonula, a dvoje Italijana je lakše povrijeđeno.

Oko 17.00 časova nevrijeme se proširilo i na sjeverozapadnu Hrvatsku, a na Osnovnoj školi u Ivancu vjetar je podigao limeni krov površine oko 500 metara kvadratnih.

Olujni vjetar pogodio je i područje cijele Krapinsko-zagorske županije, a sa terena stižu brojne informacije o srušenim stablima i električnim stupovima.

U Čakovcu je orkanski vjetar odnio krov jedne stambene zgrade, a nekoliko ulica ostalo je bez električne energije.

I u Sloveniji je bilo olujnog nevremena, a u LJubljani je vjetar rušio stabla i prouzrokovao štetu.
XS
SM
MD
LG