Dostupni linkovi

Danas poznat novi sastav Vlade SrbijeLideri tri najveće stranke vladajuće koalicije danas bi trebalo da donesu konačnu odluku o promenama u sastavu Vlade Srbije.

URS je juče pristao da Ministarstvo finansija i privrede bude podeljeno u dva resora

Sastanak na kome će Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić razmotriti pitanje rekonstrukcije Vlade Srbije biće održan u 17 sati u zgradi vlade u Beogradu.

Premijer i lider SPS Ivica Dačić je izjavio da na subotnjem sastanku nije postignut nikakav konačan dogovor između SNS-a, SPS-a i URS-a o rekonstrukciji Vlade Srbije i za danas najavio novi sastanak koalicionih partnera. "

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije - Vučića, Dačića i Dinkića, biti rešeno pitanje rekonstrukcije vlade.

Na pitanje da li je izvesno da će Ujedinjeni regioni Srbije biti u vladi, Stefanović je novinarima rekao da će to pokazati današnji sastanak. "Nadam se da će na tom sastanku biti rešeno to pitanje. Posao koji je bio pred Srpskom naprednom strankom mi smo i uradili'', rekao je Stefanović.

Ujedinjeni regioni Srbije doneli su juče odluku da ostanu deo Vlade Srbije i prihvatili podelu Ministarstva finansija i privrede, s tim da će lider URS Mlađan Dinkić zadržati resor finansija, a privreda pripasti Srpskoj naprednoj stranci. URS je spreman na personalne promene svojih ministara, navedeno je u saopštenju posle sednice

.
XS
SM
MD
LG