Dostupni linkovi

Danas u Budvi prvi crnogorski Prajd



U Budvi će danas biti održana prva Parada ponosa u Crnoj Gori. Iz policije kažu da će preduzeti sve da manifestacija protekne bezbedno.

Budvi su, uoči održavanja prve Parade ponosa, osvanule čitulje sa imenom predsednika LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića, organizatora gej povorke. Nepoznate osobe izlepile su čitulje u više delova grada.

Cimbaljević je ranije kazao je da će Parada ponosa u Budvi biti pokazatelj koliko je crnogorsko društvo u stanju da prihvati i neguje različitosti.

Nezadovoljstvo održavanjem gej parade u Budvi iskazali su i navijači fudbalskog kluba “Partizan” iz tog primorskog mesta, a u metropoli crnogorskog turizma organizovano je potpisivanje peticije protiv održavanja Povorke ponosa.

Iz crnogorske vlade ranije je poručeno je da se održavanjem Parade ponosa želi poslati poruka da je Crna Gora društvo u kome se poštuju ljudska prava, a iz policije da će preduzeti sve mere da manifestacije protekne bezbedno..

Prema nezvaničnim informacijama, za bezbednost učesnika Parade ponosa u Budvi biće angažovano oko 400 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedinica.

Iz LGBT Foruma progres najavili su da će do kraja leta biti održana još jedna Parada ponosa u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG