Dostupni linkovi

Nemiri u Egiptu: Četiri osobe poginule, više povređenih


Sukobi na Trgu Tahrir u Kairu, 22. jul 2013.
Četiri osobe su u ponedeljak poginule u Egiptu u sukobima pristalica i protivnika svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija, od čega jedna u Kairu, a tri severno od prestonice, saopštili su izvori iz bezbednosnih i medicinskih službi.

Dvoje ljudi je izgubilo život u sukobima u gradu Kaljub, severno od Kaira, dok je treći poginuo kad je bežeći pao pod voz, prenela je agencija AFP.

Četvrta žrtva je preminula u bolnici nakon što je ranjena u pucnjavi u blizini centralnog trga Tahrir u Kairu, izjavio je zamenik direktora hitne službe u egipatskoj prestonici, Mohamed Sultan.

Demonstranti u Kairu gađali su jedni druge kamenicama, a policija je ispalila suzavac da bi ih rasterala, prenele su agencije. Ovo je najveći sukob u Kairu od 16. jula, kada je tokom protesta poginulo sedmoro ljudi.

Sultan je dodao da je u nasilju tokom današnjeg dana povređeno još najmanje 26 ljudi.

U Egiptu je napeto već više od dve nedelje - od kada je vojska smenila prvog demokratski izabranog predsednika posle masovnih protesta na kojima je tražena njegova ostavka. Vojska je upozorila da će odlučno intervenisati ako bude nasilja.
XS
SM
MD
LG