Dostupni linkovi

Đukanović o aferi "Snimak": Nije bilo zloupotreba


Crnogorski premijer Milo Đukanović odbacio je navode da je bilo zloupotrebe državnih resursa u korist izborne pobede DPS-a.

Đukanović je na saslušanju pred skupštinskim Anketnim odborom za rasvetljavanje afere “Snimak.

Afera “Snimak” vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sednica organa DPS na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Za svo vreme od kada sam predsednik DPS nikada nismo zloupotrebljavali državne resurse u svrhu pobede na izborima”, kazao je Đukanović. On je rekao da je DPS pobede na izborima ostvarivala isključivo demokratskim sredstvima.

“Prema mojih saznanjima, DPS nikada nije učestovala u organizovanoj zloupotrebi državnih resursa u korist pobede na parlamentarnim izborima”, istakao je Đukanović.

On je naveo da je afera “Snimak” takozvana afera, odnosno plod opozicione manipulacije, kako bi ostvarila bolji rezultat na aprilskim predsedničkim izborima u toj državi. “Takozvana afera “Snimak” kreirana je u predvečerje predsedničkih izbora kako bi se smanjile šanse našeg predsedničkog kandidata”, kazao je Đukanović.

On je dodao da nikada, tokom njegovih sastanaka sa zvaničnicima EU u Briselu, nije bilo reči o aferi “Snimak”, a posebno ne o njegovoj ostavnici tim povodom. Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a, a svi oni su negirali navode da je bilo prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Odlukom o formiranju Anketrnog odbora predviđeno da na čelu tog tela bude predstavnik opozicije, odnosno Koča Pavlović iz Demokratskog fronta. Prema odluci o formiranju, Anketni odbor treba da do kraja jula završi parlamentarnu istragu o aferi “Snimak”.

Zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi afere “Snimak”, dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.
XS
SM
MD
LG