Dostupni linkovi

Vučić:Neću biti premijer bez izbora


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je poručio da je dosta bilo odugovlačenja, da će rekonstrukcija vlade biti završena do kraja jula, a da on neće biti premijer bez izbora.

"Samo je jedno sigurno - nikada neću biti premijer političkim i kalkulantskim igrama, već samo ukoliko bi to neki izbori na takav način odredili, a u ovom trenutku ne mislim da su izbori prioritet Srbije", rekao je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da će rekonstrukcija biti završena do kraja mjeseca:

"Dosta je bilo odugovlačenja", poručio je lider SNS.

"Rekonstrukcija će biti završena. Sve odluke će biti donijete do kraja sljedeće nedelje, a najkasnije do kraja jula bi taj posao trebalo da bude završen i u Skupštini Srbije. Dosta je bilo odugovlačenja, to mora da bude urađeno sada - brzo i efikasno", naglasio je Vučić.

Prvi potpredsjednik vlade je dodao i da su svi, pa i on, pomalo krivi za način na koji je proces rekonstrukcije do sada tekao.

"Sve treba da bude urađeno brzo i efikasno, da budu postavljeni ljudi koji će da donesu promene, svježinu, novu energiju i da takvim radom omogućimo i obezbijedimo da u buducnosti bude više odgovornosti i više ozbiljnosti i da niko ne bude 'vezan za fotelju' u koju je i izabran samo zato da bi služio svom narodu i građanima", naglasio je Vučić.

U svakom slučaju, zaključio je on, kraj rekonastrukcije je do kraja jula, a prije 27. jula i Srpska napredna stranka i sve političke stranke izjasniće se o konceptu, ciljevima, ali i i o personalnim rešenjima.
XS
SM
MD
LG